ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ


powered by Agones.gr - livescore

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το 1975 οι Ν.Υ. Times έγραφαν για την αρχαία Ελλάδα:


“Οι Έλληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του…(New York Times – Μάρτιος 1975) ...........
Το 1975 οι Ν.Υ. Times έγραφαν για την αρχαία Ελλάδα:
“Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσύριων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι ‘Ελληνες όμως, πήραν τον...
άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος.
Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι ‘Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι...
ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους γιά να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες.
Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μιά ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι ‘Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι’ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του ‘Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.
Χωρίς τους ‘Ελληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση.
Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθειά αίσθηση γιά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους ‘Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό
New York Times – Μάρτιος 1975

Χρωστούν λοιπόν, τα πάντα σε εμάς, τους Ελληνες, και το παραδέχονται. Και όχι μόνο οι Αμερικανοί, αλλά και όλοι οι λαοί του πλανήτη. Ποιο είναι όμως το ευχαριστώ που εισπράξαμε ανά τους αιώνες; Ας θυμηθούμε την φράση… “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος!”